Pražské ulice a střechy se už nerozrostou. Minimálně tedy ne ve hře Vampire: The Masquerade - Bloodhunt, protože po roce končí vývoj této bezplatné battle royale akce. V plné verzi byla hra spuštěna 27. 4. 2022 pro PC a PlayStation 5. Současně to znamená zrušení plánu na Xbox Series X/S verzi.

Studio Sharkmob vysvětluje, že Bloodhunt má úžasnou a velmi angažovanou komunitu, ale nepodařilo se dosáhnout kritického množství hráčů potřebných k udržení vývoje. To vedlo k rozhodnutí zastavit další vývoj.

Jak je u podobných případů zvykem, servery zůstanou v provozu a hra bude nadále hratelná, dokud bude mít aktivní hráčskou základnu a komunitu. Blíže to specifikováno nebylo.

Také bude zaveden systém, jenž umožní hlasovat pro odemykání nových věcí, aby hraní nezačalo nudit. 26. 9. pak budou vypnuty mikrotransakce, hráči mají získávat měnu pro kosmetické doplňky rychleji pouhým hraním.

Dle SteamDB hrálo Bloodhunt současně maximálně přes tisíc hráčů, což na free-to-play battle royale akci není mnoho. Fanoušci poukazují na špatný přístup tvůrců, kteří nedokázali včas odstranit chyby. Ty mohly odradit nové hráče.

Připomeňme, že v Bloodhuntu je dokonce český dabing. Slyšet můžete Marka Vašuta, Kláru Issovou, Jirku Mádla nebo Filipa Ženíška, který je videoherním překladatelem na volné noze, mimo jiné vedl překlady her Zaklínač 3: Divoký hon a Cyberpunk 2077. Bohužel různé české texty a nápisy ve hře šli mimo Ženíška.