Před časem sice Microsoft narazil na limity zpětné kompatibility, ale jak se zdá, tak našel nový způsob, jak hráče starých her na konzolích Xbox Series X/S a Xbox One potěšit. Minulý týden byly vyřešeny problémy se servery u starých dílů Call of Duty a dnes se dostalo na původní trilogii Gears of War.

Po opravě infrastruktury u her Call of Duty 4: Modern Warfare, Modern Warfare 2, Modern Warfare 3, Black Ops a Black Ops 2 pro Xbox se do starých her vrhly miliony hráčů. Akční střílečky z éry Xboxu 360 se dokonce staly nejprodávanějšími tituly v Microsoft Store. Na stupínek vítězů se probojovalo Black Ops 2, následovalo Modern Warfare 2, první Black Ops a původní Modern Warfare 3.

Dalším dílkem skládačky jsou teď první tři díly série Gears of War. I u nich byly opraveny problémy s multiplayerem. Ten nyní funguje u všech tří dílů trilogie. Alespoň to hlásí YouTuber TheRazoredEdge s tím, že matchmaking šlape tak jak má, takže si můžete zahrát na posledních dvou generacích konzolí Xbox. Všechny jsou navíc součástí předplatného Game Pass.

Dříve se spekulovalo o remasteru/remaku celé trilogie Gears of War. Možná si takhle Microsoft chce ověřit zájem o hry.