S ohledem na několik odkladů a zdánlivě nekonečné období omezeného testování ve vybraných regionech by se mohlo zdát, že multiplayerová free-to-play akce Star Wars: Hunters od společnosti Zynga a studia NaturalMotion Games zůstane už navždy ve vývojovém pekle. Ale světe div se, na vydání plné verze přece jen dojde, a to už za několik týdnů.

Zynga oznámila, že k plnohodnotnému vydání Star Wars: Hunters ve verzi pro Nintendo Switch, Android a iOS dojde 4. června/júna 2024. Ve stejný den má shodou okolností na Disney+ premiéru nová hraná série The Acolyte z éry vrcholné Republiky. Na primárně mobilní hru, která kombinuje prvky předaleké galaxie a atmosféru wrestlingu, každopádně láká i nový, byť relativně krátký trailer, v němž se fanouškům představuje zejména svérázná dvojice komentátorů, a to bývalý sportovec Boz Vega a droidka LX-1.

Vývojáři navíc na Androidu spustili možnost předregistrace. Ale pozor, Star Wars: Hunters očividně patří mezi náročnější tituly, takže se může docela dobře stát, že Hunters v obchodě Google Play vůbec nenajdete, případně se vám zobrazí informace, že vaše zařízení není kompatibilní, protože hra váš mobilní telefon jednoduše nepodporuje.

V rozhovoru pro oficiální Star Wars web umělecký ředitel Dominic Estephane uvedl, že Star Wars: Hunters považuje za jeden z graficky nejpokročilejších mobilních počinů současnosti a vyšší náročnost je očividná daň za tuto přednost. Fanouškům Star Wars se staršími či levnějšími telefony tak nezbývá než doufat v port na další platformy, případně v nějaké zázračné snížení hardwarových požadavků na poslední chvíli.

Odměnou za předběžnou registraci jsou přitom avatary Ticket Invite a Bubo's Blue Milk, dále skin Amber Rifle, kostým Amber Hunter a emote s názvem Raise Your Fist. Majitelé Switche, kteří Star Wars: Hunters spustí v době vydání, zase dostanou exkluzivní kostým Shift Veteran a skin Shift Blaster.

Star Wars: Hunters vychází 4. června/júna 2024 ve verzi pro Nintendo Switch, iOS a Android.