Dalším přírůstkem do rodiny PlayStation Studios je kreativní a ambiciózní tým z Liverpoolu. Společnost Sony se studiem Firesprite několik let spolupracovala, vývojáři vytvořili The Playroom (PS4), Run Sackboy! Run (PS4) a The Playroom VR (PS VR). Díky podpoře ze strany PlayStationu mohl vzniknout také survival horor The Persistence pro virtuální realitu. Nyní se stávají 14. studiem Sony.

Pro PlayStation v současné době připravují novou značku v podobě vysoce kvalitní akční střílečky a větvenou příběhovou adventuru.

„Firesprite je kreativní a ambiciózní studio, které je výjimečné v budování neuvěřitelných zážitků, které skutečně ukazují potenciál našeho hardwaru. Technické a tvůrčí schopnosti týmu budou mít zásadní význam pro rozšiřování našeho hvězdného katalogu exkluzivních her a myslím, že budete nadšeni z toho, co přijde,“ prohlásil Hermen Hulst, šéf PlayStation Studios.

Firesprite bylo na severozápadě Velké Británie založeno v roce 2012 s vizí vytvářet hry, které přinášejí nové inovace. Právě v těchto místech vznikl například WipEout.

„Jako first-party studio víme, že máme plnou podporu PlayStationu v dalším rozvíjení našeho dědictví spočívajícího v kombinaci kreativity a technických inovací, abychom fanouškům PlayStation přinesli skutečně jedinečné zážitky. Nemůžeme se dočkat, až vám ukážeme, na čem pracujeme,“ dodal Graeme Ankers, ředitel Firesprite.

Dá se předpokládat, že Firesprite podpoří také novou generaci PlayStation VR. Podle neověřených zpráv má Sony usilovat o hybridní AAA hry pro PS5 a virtuální realitu.

Pokud vám přijde tento nákup nezajímavý, tak Sony koupila v současné době nejrychleji rostoucí studio ve Velké Británii. Má přes 250 zaměstnanců a spousta z nich dělala v bývalém Studio Liverpool, které bylo first-party studiem Sony, zavřeno v roce 2012.

Firesprite je větší než ostatní dva britské týmy PlayStationu – London Studio a Media Molecule – dohromady. Pozoruhodné na tom celém je, že Firesprite založili bývalí zaměstnanci slavného liverpoolského studia Sony, tedy autoři značky WipEout.