V noci proběhlo druhé State of Play letošního roku. Prezentace Sony se tentokrát zaměřila na jednu očekávanou hru. Tou je Final Fantasy VII Rebirth. Druhá část remaku sedmého Final Fantasy vyjde už 29. 2. na PlayStation 5.

Součástí videa byl nový čtyřminutový trailer (ke zhlédnutí nahoře) představující Zacka a ukazující souboje s bossy, minihry a aktivity. Za nejpřekvapivější část traileru fanoušci označují Zacka, který se očividně znovu setkává s Aerith. Cloud mezitím bojuje se Sephirothem. Pomstychtivý šermíř z Cloudovy minulosti byl považován za mrtvého.

Tady se hodí zmínit celý příběh. Hrdinové Cloud, Barret, Tifa, Aerith a Red XIII uprchli z dystopického města Midgar a nyní pronásledují Sephirotha v neznámé divočině. Čeká vás dobrodružství v rozsáhlém světě a napínavý příběh, v němž máte být svědky osobní cesty každého člena party a posílení jejich pout, aby mohli spolupracovat a čelit mocným nepřátelům.

Tahle neznámá divočina nabízí zajímavá místa v propojených regionech. Najdeme tady okázalá města, bažiny, oceán, rodné město Zacka nebo kaňon. Kdyby vám to přišlo málo, čeká vás dobrodružství na širém moři. V každé oblasti najdete rozmanité aktivity rozvíjející zápletku hlavních i vedlejších postav. Vše doplňují minihry zahrnují jízdu na skútru, závody motorek nebo chocobo, fotbal, střelnici, hraní na klavír, karetní hru Queen’s Blood a mnoho dalších, které se kromě jiného vracení z remaku Final Fantasy VII ve vylepšené verzi.

Final Fantasy VII Rebirth má plně využít PlayStation 5, SSD a možnosti ovladače DualSense. V režimu výkonu mají hráči dostat 60 snímků za sekundu, v grafickém režimu bude více efektů a rozlišení 4K.

Pokud se už nemůžete dočkat, případně se jen chcete přesvědčit, zda je Final Fantasy VII Rebirth právě pro vás, tak na PS Store už nyní najdete demoverzi. Demo umožňuje projít důležitý moment pro Clouda a Sephirotha v podobě flashbacku v Nibelheimu, kde můžete hrát za oba. 21. 2. bude ukázka rozšířena o část region Junon, abyste zažili svobodu hry, na kterou vývojáři ze Square Enix hodně soustředili. Postup se nepřenáší do plné verze.