Na konci letošního roku to bude 30 let, co se v Japonsku na pultech obchodů objevil první PlayStation, který se téměř okamžitě stal jednou z nejpopulárnějších konzolí. U této příležitosti studio Team Asobi připravilo zábavnou skákačku Astro Bot, která v pátek vzdá hold 30 letům ikonických postav, příběhů a kouzelných okamžiků PlayStationu.

Současně Sony děkuje za lásku a vášeň, kterou fanoušci projevují PlayStationu. V nadcházejících měsících se hráči mohou těšit na různé doprovodné události. Než se na ně podíváme, tak nás zaujala grafika. Kolem výročního loga PlayStationu vidíme nákresy hardwaru a příslušenství PlayStationu. A nad nulou (obrázek níže) je s největší pravděpodobností vidět design připravované PlayStation 5 Pro. Nasvědčují tomu čtyři pruhy, které jsou také na nákresu. Ten nedávno odhalil známý a úspěšný leaker billbil_kun.

Pro připomenutí, tohle je grafika z úniku. Už delší dobu je představení PS5 Pro pouze formalitou. Příští týden má údajně Sony přinést velké oznámení. Očekává se potvrzení výkonnějšího modelu současné generace konzolí, zatímco na konci měsíce se má konat State of Play, kde budou ukázány připravované hry.

Co nás tedy čeká v rámci oslav 30. výročí PlayStationu? V Sony na konec roku připravují My First GT. Půjde o bezplatnou zkušební verzi Gran Turisma 7, která obsáhne některá oblíbená auta, tratě a závodní události, které vyvolávají nostalgii a vzrušení z úplně prvního GT. Dostupná bude všem hráčům na PS5 a PS4.

Dále se na Spotify od října do ledna budou objevovat soundtracky ze slavných her PlayStationu. Také bude možné si je koupit v různých digitálních hudebních obchodech, včetně Amazon Music a Apple Music. Jaké soundtracky můžeme očekávat?

  • God of War​
  • God of War II​
  • God of War: Ghost of Sparta
  • Twisted Metal​
  • Starhawk​
  • Unit 13

Dále je tady bezplatný online víkend, kdy o víkendu 21. a 22. 9. nebude nutné členství PlayStation Plus. Kromě toho jsou v přípravě různé turnaje a komunitní výzvy. Více se toho dozvíme později. Tohle je pouze první část oslav, takže toho bude více.