Jima Ryana čeká poslední týden v PlayStationu. Společnost opouští po téměř 30 letech. Na oslavu jeho kariéry je připravena digitální sběratelská figurka v rámci věrnostního programu PlayStation Stars, kterou může získat každý hráč. Stačí, abyste si zahráli jednu z mnoha her, které vznikly v době, kdy byl Ryan generálním ředitelem Sony.

Mezi těmito hrami jsou Gran Turismo 7, Marvel’s Spider-Man 2, God of War Ragnarok, The Last of Us Part 2, Ratchet & Clank: Rift Apart a Destiny 2. Současně mu Sony přeje, aby si užil důchod.

Pokud neznáte PlayStation Stars, tak jde o věrnostní program PlayStationu, kde za plnění úkolů získáváte limitované sběratelské předměty nebo body. Je nutné se prvně zaregistrovat. Více o programu tady.

Otázkou je, zda hráči budou chtít tento sběratelský předmět vůbec získat. Ryana totiž nepovažují za úspěšného šéfa. Pod jeho vedením totiž Sony začala vytvářet live service hry a přestala mít za prioritu singleplayerové tituly.

Jim Ryan oznámil odchod ze Sony na konci září/septembra loňského roku. Jako důvod odstoupení uvedl potíže se skloubením svého života ve Velké Británii a prací ve Spojených státech amerických, kde videoherní divize Sony sídlí.

„Odcházím s tím, že jsem měl čest vést společnost, která svými produkty ovlivňuje životy milionů lidí. Jsem nesmírně hrdý na to, čeho jsme dosáhli, od oceňovaných her až po neuvěřitelně pohlcující technické úspěchy PlayStationu 5, a jsem velmi optimistický, pokud jde o budoucnost Sony Interactive Entertainment,“ dodal tehdy Ryan.

Na jeho místo dočasně nastoupí Hiroki Totoki. Ten je prezidentem, provozním a finančním ředitelem Sony Group Corporation. Už se byl podívat v interních vývojových týmech. Nařídil jim hledat úspornější vývojové postupy, aby se zvýšila marže her. Kvůli tomu chce vydávat hry na počítače častěji a pravděpodobně rychleji.