Společnost Sony pokračuje ve vylepšování dálkového herního ovladače PlayStation Portal. Před měsícem se majitelé tohoto zařízení radovali díky možnosti snadnějšího připojení k veřejným Wi-Fi. Včera vyšla nová aktualizace firmwaru verze 3.0.1. Ta zavádí podporu širší škály veřejných sítí, včetně některých sítí s frekvencí 5 GHz.

„Před připojením k veřejným sítím musí být dokončeno prvotní nastavení ovladače PS Portal,“ upozorňuje Sony. Kromě toho došlo k navýšení výkonu a zlepšení stability systémového softwaru.

„Je možné, že v průběhu prvotního nastavení ovladače PS Portal budete opakovaně žádány o stažení a instalaci aktualizací. Upozorňujeme, že jde o zamýšlené chování ovladače PS Portal a že to nenaznačuje poruchu zařízení. (Jakmile absolvujete opakované stahování a instalaci aktualizací, váš ovladač PS Portal bude následné aktualizace již normálně aktualizovat v rámci jednoho stažení a instalace),“ dodává Sony.

Tento týden obdržela aktualizaci také PlayStation 5. Zaměřila se na zlepšení systému pozvánek a na zlepšení výkonu a stability systémového softwaru.