Sony pokračuje ve vylepšování systému PlayStationu 5. Konzole obdržela aktualizaci verze 24.05-09.60.00, která zlepšuje systém pozvánek, stejně tak zlepšuje výkon a stabilitu systémového softwaru.

K herním relacím můžete pozvat další hráče nasdílením adresy URL herní relace. „Pozvat další hráče můžeš tak, že otevřete kartu herní relace a vyberete možnost Sdílet odkaz. Potom svým mobilním zařízením naskenujete QR kód, abyste odkaz mohli sdílet. Tato funkce je dostupná pouze u otevřených relací, ke kterým se může připojit kdokoli,“ uvádí Sony.

V zájmu zlepšení stability došlo k aktualizaci softwaru některých bezdrátových ovladačů DualSense. Sony neupřesnila, jakých se to přesně týká. Zlepšila také zprávy a ovládání u některých obrazovek.

Dále v Sony obohatili funkci Hlasový příkaz o podporu možnosti otevřít karty Herní nápovědy hlasovým příkazem: „Show Game Help“ (Zobrazit herní nápovědu). Ovšem Hlasový příkaz je dostupný pouze v angličtině pro hráče s účtem ve službě PlayStation Network v USA a Spojeném království.

Větší update PS5 dorazil před měsícem a přinesl možnost připojit se k hlasovému chatu Discord přímo z konzole, aniž byste museli použít počítač nebo aplikaci v mobilu. Také vylepšil dětské účty a jejich správu rodiči.