Sony vydala novou aktualizaci svého ovladače PlayStation Portal. Rozsáhlý update přináší dlouho očekávané možnosti pro připojení k veřejné Wi-Fi a vylepšení, včetně úrovně nabití baterie zobrazenou v procentech.

Hlavní novinkou je možnost připojení PS Portalu k veřejné síti. Pokud je na místech, jako jsou hotely, kavárny a letiště, dostupná veřejná síť, můžete připojit ovladač PS Portal k síti Wi-Fi tak, že na mobilním telefonu nebo počítači zadáte požadované údaje (například ID, heslo a číslo pokoje).

„Přestože doporučujeme používat PlayStation Portal doma, kde máte kontrolu nad kvalitou Wi-Fi, můžete zařízení používat i mimo domov. Zaznamenali jsme, že mnoho hráčů takto zařízení používá,“ uvádí Sony v popisku.

Japonská společnost upozorňuje, že PS Portal nemusí podporovat připojení k některým veřejným sítím, například sítím s frekvencí 5 GHz. Nicméně, když budete v místech s podporovanou Wi-Fi, tak byste měli na obrazovce vidět speciální obdélníky.

Vylepšením je možnost zobrazit si zbývající úroveň baterie v procentech. Stačí otevřít rychlou nabídku, přejít do nabídky Nastavení > Systém > Baterie a zapnout možnost Zobrazit stav baterie v procentech.

Sony zvýšila výkon a stabilitu systémového softwaru. A v neposlední řadě zlepšila zprávy a ovládání u některých obrazovek.

„Je možné, že v průběhu prvotního nastavení ovladače PS Portal budete opakovaně žádány o stažení a instalaci aktualizací. Upozorňujeme, že jde o zamýšlené chování ovladače PS Portal a že to nenaznačuje poruchu zařízení. Jakmile absolvujete opakované stahování a instalaci aktualizací, váš ovladač PS Portal bude následné aktualizace již normálně aktualizovat v rámci jednoho stažení a instalace,“ vysvětluje Sony.