Na PlayStationu 4 jsme si zahráli celou řadu zajímavých exkluzivních titulů v čele s God of War, Marvel’s Spider-Man, Uncharted 4: A Thief’s End nebo Bloodborne. Sony si je této silné stránky konzole dobře vědoma, a proto plánuje zvýšit intenzitu nabízených exkluzivit na PS5.

Včera jsme vás informovali, že japonská společnost zvažuje vydání dalších svých her pro počítače a zajímá se o akvizici dalších studií. Právě nákup dalšího studia jde ruku v ruce s tímto plánem. Sony hodlá aktivně investovat do svých značek a přivést na svět nové. Současně chce urychlit jejich vývoj, respektive zajistit, aby exkluzivity vycházely na PlayStation 5 častěji. To je možné pouze za předpokladu, že rozšíří své stávající týmy a nakoupí nové.

Sony se ale nebude spoléhat pouze na first-party tituly v rámci PlayStation Studios. Firma chce navázat více spolupráce s third-party vývojáři a vydavateli. To může znamenat i více exkluzivního obsahu u multiplatformních her - jako například Spider-Man výhradně u PS4 a PS5 verzí Marvel's Avengers.

Oficiální dokument o plánech Sony opakuje záměr uvést na trh konzoli s generačním krokem, aby vývojáři mohli připravit lepší hry. Zmíněny jsou samozřejmě přednosti PS5 jako rychlost nahrávání díky SSD disku, hmatová odezva a adaptivní spouště ovladače DualSense a 3D audio.

Stále čekáme na oznámení přesného data vydání a ceny PlayStationu 5. Vypadá to, že k tomu dojde v průběhu následujících týdnů. Na oficiálních YouTube kanálech PlayStationu pro různé trhy lze najít nezveřejněná/tajná videa. PlayStation France má takto čtyři nepublikovaná videa a například PlayStation Brasil má jedno soukromé video. U PlayStation Australia lze zase vidět soukromé video v playlistu určeného pro PS5.

Podobné kroky jsme mohli na PlayStation kanálech pozorovat i před předešlou velkou prezentací The Future of Gaming. Více insiderů se začíná shodovat, že k prezentaci dojde začátkem září/septembra.