Chtěli byste si po Death Stranding a Horizon Zero Dawn na počítači zahrát další exkluzivní tituly PlayStationu? Sony totiž vidí v PC platformě další zisk a zvažuje vydání dalších svých first-party her na počítače.

Je to uvedeno ve finančním dokumentu společnosti Sony Corporation, který se věnuje největším úspěchům firmy za letošní rok a klíčovým předpokladům další operační strategie, včetně her.

„Vyhodnocujeme možnosti rozšíření počtu našich first-party titulů na počítače, abychom podpořili další růst našich zisků,“ píše se v dokumentu. To pravděpodobně znamená vydání starších PS4 exkluzivit na počítače s vidinou, že kvůli pokračování daného titulu si hráči koupí PlayStation 5.

Nevíme, o jaké tituly půjde. Je ale více než jisté, že pro PS5 vznikne pokračování God of War z roku 2018 i Days Gone. Rovnou se tak nabízejí PC verze těchto dvou her. Dlouho se také spekuluje o remasteru Bloodborne nebo rozšíření kreativních Dreams.

V dokumentu se také píše o akvizici dalších studií. V minulém roce Sony koupila Insomniac Games (tvůrce série Ratchet & Clank a Spider-Man) a rozšířila svou divizi na 14 studií. Společnost hodlá nadále rozšiřovat své současné týmy, vylepšovat pracovní prostředí a kupovat kreativní firmy a studia disponující špičkovými technologiemi.

Kromě akvizic v Sony nezapomínají na podporu PlayStationu prostřednictvím third-party titulů a pomoc menším vývojářům nadějných titulů. Do této sféry patří i spolupráce se Square Enix a Crystal Dynamics, která zajistí, že Spider-Man bude exkluzivně dostupný pouze v PS4 a PS5 verzích akční adventury Marvel's Avengers.

Zmíněny byly také plány s PlayStation 5. Konzole má nabízet hry různých žánrů a formátů, má klást větší důraz na zapojení uživatelů, což by mohlo poukazovat na více multiplayerových/kooperativních her. Jak víme, u PS4 se Sony soustředila na příběhové hry pro jednoho hráče. Multiplayerové hry by dokázaly splnit i přání, aby hráči s PS5 trávili více času. Společnost také slibuje zvýšení kvality výroby a investice do technologií, kupříkladu do virtuální reality.

Celkově je cílem Sony mít z PlayStationu 5 atraktivní platformu. Toho dosáhne vývojem zajímavých exkluzivit a spoluprací s third-party vývojáři a vydavateli.

PS5 vyjde koncem letošního roku. Jaké first-party hry od Sony byste si chtěli zahrát na PC?