Koncem minulého roku jsme se dozvěděli, že nadcházející PlayStation 4 titul Predator: Hunting Grounds z dílny studia IllFonic a společnosti Sony vyjde ve stejný den na počítače. V té době se spekulovalo o možné exkluzivitě Epic Games Store, což se dnes potvrdilo.

Kompetitivní asymetrická multiplayerová akce Predator: Hunting Grounds vyjde 24. 4. 2020 na PC přes Epic Games Store – vydavatelem je Sony. Ve stejný den bude dostupná také pro PS4. Cena na Epicu je 32,99 euro (831 Kč), zatímco na PS4 je to 999 Kč.

Společnost Sony už dříve řekla, že některé PlayStation exkluzivity mohou vyjít na PC. Tato strategie má být aplikována především u multiplayerových her, aby nedošlo k nepříjemné situaci s nedostatkem hráčů. Lze tak očekávat cross-play mezi PC a PS4 hráči. Na druhou stranu nevíme, zda i další tituly se budou prodávat výhradně na Epic Games Store, případně kdy se dostanou na Steam, zda vůbec.

Ve hře se čtyři hráči postaví na stranu po zuby ozbrojených vojáků, zatímco pátý hráč se vžije do obávaného Predátora. Stejný koncept je použit u Friday the 13th: The Game. Není se čemu divit, když za oběma tituly stojí studio IllFonic.

„Staň se členem elitní jednotky složené ze tvých přátel a společně se vydejte splnit paramilitantní mise, jako je například likvidace cílů pomocí špičkových zbraní, mezi nimiž nechybí brokovnice, samopaly, odstřelovačské pušky atd. Musíš však být neustále ve střehu, protože jeden hráč ovládá Predátora, akrobatický vražedný stroj, který stopuje tvůj tým s pomocí exotických mimozemských technologií, včetně plazmového děla,“ láká Sony na Predator: Hunting Grounds.