Tak přece jen nevšední survival z pohledu první osoby vyjde. Pacific Drive byl ohlášen v září minulého roku. Od té doby se po něm slehla zem. Hrobové ticho teď střídá první gameplay trailer, jenž blíže představuje prvotinu od Ironwood Studios.

Čeká vás nebezpečná cesta surrealistickým severozápadním Pacifikem, kde je vaším jediným společníkem automobil. V něm budete podnikat dobrodružství do divočiny, vyloučené olympijské zóny plné anomálií. Auto bude vaším jediným záchranným lanem. Musíte prolézat opuštěná výzkumná pracoviště, naložit svůj věrný kombík a jed jako o život, abyste přežili.

Při každé výpravě do olympijské vyloučené zóny budete čelit nadpřirozeným nebezpečím, zatímco základnu budete mít v opuštěné staré autodílně. Tady bude čas na úpravu vašeho kombíku a plánování trasy hlouběji do zóny. Než se vydáte na cestu, raději dvakrát zkontrolujte, že máte dostatek benzínu.

„Setkáte se s nejrůznějšími podivnými anomáliemi, z nichž většina není příliš přátelská. Jsou tu pokřivené věže, které vystřelují těžké elektrické výboje na vše, co se náhodou přiblíží příliš blízko, a podzemní kusy kovu, které trhají zemi i vaše pneumatiky,“ přibližují nebezpečnou oblast autoři.

Při sbírání zásob se raději držte v blízkosti svého auta, aby vás něco nepřekvapilo. Anomálie budete muset pozorně sledovat a porozumět jim, abyste zjistili, co je třeba postavit, abyste přežili další střetnutí. „Vybavte své auto, abyste odolali jejich pokusům o ukončení vaší jízdy a vylepšujte panely auta od holého plechu až po specializované pancéřové desky, které chrání před nejhoršími živly zóny.“

Úprava a vylepšování vozu nebude pouze o bránění. Přidávat můžete nové nosiče a na ně umístit palivové nádrže nebo generátory větrné energie. Na střeše můžete mít nosič pro uložení dalších svých krámů, případně tam můžete namontovat ovladatelný reflektor, hromosvod, jenž vám udrží baterii nabitou, když budete v bouřce, nebo utajované pomůcky na základě experimentální techniky, kterou naleznete na svých výjezdech.

Vaše cesty vás zavedou do náročného terénu, kde se v každé oblasti nacházejí specifické anomálie, takzvané noční můry. Jde o velké riziko, ale právě na těch nejnebezpečnějších místech najdete určité zdroje. Jen se ujistěte, že je vaše auto pro tento úkol připraveno: když míříte do bažin, bude nejlepší mít na autě pneumatiky, které zvládnou bahno a vodu. Pokud se rozhodnete překonat věčně temné údolí, hodí se střešní světla, která vám osvětlí cestu vpřed.

Všude, ať už jste kdekoliv, si dávejte pozor na bouřky. Trhají mapu na kusy, přetvářejí divočinu a způsobují obrovské škody všemu (nebo komukoli), kdo se v nich ocitne. Radiace je běžnou obavou při projíždění lesem, ale jakmile udeří bouře plnou silou, je lepší pokusit se jí úplně vyhnout, než se prodírat mezi stromy a doufat, že vaše auto vydrží, zatímco sledujete, jak se vaše palubní deska kolem vás roztéká na kusy. „Držte plynový pedál na podlaze a auto nasměrované ke garáži – každý úspěšný návrat je o krok blíž k úniku ze zóny,“ dodávají tvůrci.

Zaujal vás Pacific Drive? Vyjde v letošním roce na PlayStation 5 a PC přes Steam a Epic Games Store.