Čeká nás velké State of Play. Sony oznámila, že se na nový díl můžeme těšit už z úterý na středu. Tohle State of Play nabídne novinky a aktualizace o více než 20 připravovaných hrách pro PlayStation 5 a PlayStation VR2 od studií z celého světa. Show bude mít přes 30 minut a začne o půlnoci našeho času, tedy z úterý na středu.

Je otázkou, co se Sony chystá ukázat. Závěr letošního roku se nese v oslavách 30. výročí PlayStationu. Japonská společnost na trh uvede PS5 Pro, stejně tak speciální výroční edice PS5 Slim a ovladačů DualSense a DualSense Edge. Ovšem hry chybí. Na trh přichází akorát LEGO Horizon Adventures (konec roku pro PS5 a PC) a s roční konzolovou exkluzivitou Silent Hill 2 Remake (8. 10. na PS5 a PC).

OPĚT BEZ VELKÝCH TITULŮ OD PLAYSTATION STUDIOS?

Různí insideři a novináři v předešlých týdnech zmiňovali přípravu State of Play. Druhým dechem však varovali, že nemáme očekávat přehlídku velkých a očekávaných titulů od PlayStation Studios. Pokud se tohle vyplní, tak Sony ukáže dvě nahoře zmíněné hry a k nim přidá další. Na seznamu mohou být spekulované remastery Horizon Zero Dawn a Days Gone. A potom různé projekty od partnerů. Třeba ale Sony překvapí a konečně potvrdí Ghost of Tsushima 2, dodatečný obsah pro Spider-Man 2 a nastíní nové projekty od tvůrců The Last of Us a God of War. Další možností je Fairgame$, PvPvE loupežná akce od Jade Raymond (autorka Assassin's Creed a Watch Dogs) pro PS5 a PC, a Death Stranding 2: On the Beach.