Hlavní zprávy z proběhlého BlizzConu jsme pro vás již sepsali. Ovšem jak to tak bývá, z leckterých rozhovorů se časem dají dozvědět další zajímavé informace, které stojí za pozornost. Ředitel vývoje oblíbené akce Overwatch, Jeff Kaplan, se pro Eurogamer rozpovídal o zavedení cross-playe do jeho dítka. Z Kaplanových slov je víceméně jasné, že bychom se této možnosti mohli v budoucnu dočkat.

Blizzard je podle Kaplana cross-play funkcí fascinován, i když bychom se bavili o hrách jako Rocket League či Fortnite. I proto je pro nás hráče více než potěšující, že debaty s Microsoftem a Sony jsou podle všeho už v plném proudu. "Jedná se o něco, na čem bychom velice rádi pracovali," okomentoval Kaplan. A vzhledem k tomu, že Sony již upustilo od své zarputilosti vůči cross-playi, naděje je velká.

Nicméně budeme si muset ještě nějakou dobu počkat, jelikož jak Kaplan řekl, nejedná se o jednoduchou věc. Technologie, game desing nebo třeba i byznys jsou v tomto ohledu velkými faktory, jenž zavedení cross-playe ovlivňují. Blizzard zájem má - to je první dobré znamení.

Kaplan mimo jiné prozradil také to, že Blizzard se nebrání myšlence převést Overwatch taktéž na Nintendo Switch