Blizzard odhalil další “evoluci” detekce podvodných programů třetích stran v jejich hře Overwatch. V developer updatu Jeff Kaplan sdělil, že Overwatch automaticky vypne probíhající zápas, pokud hra rozpozná u hráče podvodné programy třetích stran.

Při takovém ukončení zápasu nebude žádný z hráčů penalizován, kromě onoho hráče, který si chtěl hru usnadnit podvodnými programy. Takže při hraní hodnocené hry se nemusíte bát ztráty ranku.

A co se týče hráčů co již zmíněné programy používají, Kaplan řekl, že mohou očekávat velice přísné tresty. "Myslíme si, že je to další krok kupředu při vývoji detekce cheatů ve hře, což je úžasné," řekl Kaplan.

Neřekl však bližší podrobnosti co se týče samotného systému detekce, ani neřekl, jaké tresty mohou podvodníci očekávat. I když asi se dá trochu předpokládat, že už si zkrátka hru nezahrají a nebude brán ohled na to, že si hru koupili. Nicméně je pochopitelné, proč Kaplan neřekl bližší informace k samotnému systému detekce, byl by to ve své podstatě návod, jak systém detekce obejít. Tak či tak se jedná o zajímavý detekční systém a jestli opravdu bude v praxi fungovat, jak Blizzard popisuje, tak je velice pravděpodobné, že podvodníky odradí dřív, než vlezou do hry, jelikož svou “usnadněnou” hru ani nedokončí kvůli automatickému ukončení zápasu. Co si o tomto detekčním systému myslíte vy? A jaký trest podle vás na cheatry čeká?