Od oznámení se vývojáři z francouzsko-švédského studia Lightbulb Crew chvástají svým soubojovým systémem v blížícím se temném RPG Othercide. Necelé dva týdny před vydáním samotné hry si pro nás tvůrci připravili čtyřminutové video, které nám má představit, v čem je jejich tahový souboj originální a zajímavý. 

Každý jednotlivý souboj bude výzvou. Tyto střety mezi vašimi válečnicemi zvanými Daughters a silami utrpení budou ovládány pomoci dynamického systému časové osy. Hráč nyní nebude rozhodovat jen o tom, co a kde jaká jednotka udělá, ale také v který moment se to stane. Na spodní části obrazovky se nachází časová osa značící události, které v souboji nastanou. Akce vašich „dcer” či nepřátel kromě klasických útoků či podpůrných manévrů mohou ovlivnit i časovou linii. Díky této nové strategické možnosti tak můžete vytvářet zničující sadu akcí, která naprosto rozdrtí vaše nepřátelé. 

Důležitou součástí hratelnosti je budování a vylepšování armády. Postupem hrou budete získávat Daughters, každá z nich však má vlastní osobnost. Kromě předem daných vlastností si budou válečnice nové přisvojovat podle toho, jakým způsobem bojuje. Brutální zabiják se tak může stát arogantní a zároveň neohrožený. Těchto osobnostních rysů se dá zbavit jedině smrtí. Získáváním zkušeností se dcery postupně budou profilovat do jedné ze tří tříd. Ty samozřejmě určují jejich místo a roli na bojišti. Variací schopností si však budete jednotlivé třídy a válečnice formovat k obrazu svému. Každá postava ve hře se tak stává unikátní

Nevyhnutelným prvkem hry bude smrt. Tak například pro vyléčení vaší oblíbené Daughter budete muset obětovat jinou. Může se tak velice jednoduše stát, že vaše armáda dojde k vyhubení. Tím hra zdaleka nekončí a po vzoru roguelike her do dalšího pokusu získáte nové schopnosti a příležitosti, které vám pomohou přiblížit se cíli. Souboje s jednotlivými bossy budou největší výzvou, za kterou však budete po zásluze odměněni. A někdy tak mocnou věcí, že se bude jednat o gamechanger!

Pokud vás hra zaujala, dobrou zprávou je, že na ni nebudete muset čekat už nijak dlouho, jelikož vychází již 28. července/júla pro PC, PlayStation4 a Xbox One. Verze pro Nintendo Switch by měla následovat ještě během tohoto léta.

Přečtěte si také: Taktické RPG Othercide si zahrajeme již na konci příštího měsíce