Když tvůrci série Postal ze studia Running With Scissors v roce 2016 uvolnili zdrojový kód originálního Postalu z roku 1997, na sociálních sítích vyjádřili přání, aby se někdo pustil do portu krvavé, ale dnes už kultovní PC hry pro konzoli Sega Dreamcast. A protože komunita okolo Postalu a Dreamcastu dokáže obdivuhodné věci, samozřejmě se nyní port stává skutečností.

Už na konci minulého roku vydal autor portu, nezávislý vývojář Dan Redfield, betaverzi, která nabídla takřka kompletní obsah původní hry nebo plnou podporu ovladače Dreamcastu. A jak informuje server příhodně pojmenovaný The Dreamcast Junkyard, finální verze zajde ještě dál. Letos v létě, konkrétně od 2. června/júna 2022, bude totiž Postal pro Dreamcast k dostání i ve fyzické edici, a to zásluhou společnosti WAVE Game Studios, na jejímž webu si bude možné konzolový Postal na CD zakoupit.

Celý projekt nepřekvapivě vzniká s posvěcením studia Running With Scissors, tudíž půjde o oficiálně licencovaný port, který vychází z původního zdrojového kódu a který dokonce nabídne volbu mezi PAL, NTSC-U a NTSC-J kódováním. Navíc jde o jeden z prvních vstupů série Postal na konzolovou scénu. Dosud jsme se díky týmu MD Games dočkali jen Postalu Redux, remasterované verze původní hry z roku 1997, ve verzi pro PlayStation 4 a Nintendo Switch.

Pokud byste si náhodou chtěli připadat staří, tak ještě zmíníme fakt, že na Dreamcast vyjde Postal po neuvěřitelných 25 letech od vydání originální PC verze. Ta je už nějakou dobu distribuována zcela zdarma, pokud vás tedy počátek série dosud míjel a zároveň ho nemáte potřebu hrát na prastaré konzoli z roku 1999, stačí zamířit na Steam, GOG.com nebo Zoom Platform a stahovat.