Před několika dny jsme vás informovali o závažných chybách v kompetitivním FPS titulu Counter-Strike 2. Útočníci potenciálně mohli získat IP adresu všech hráčů ze serveru nebo ukazovat pornografické obrázky v okénku pro hlasování o vyhození spoluhráče.

Další exploit pak teoreticky umožňoval tvůrcům komunitních map manipulovat s cizími inventáři (například mazat nebo vyměňovat skiny), což je zrovna v CS2, kde mnozí mají předměty ve statisícových či milionových hodnotách, obrovský problém.

Ačkoliv se už v době psaní našeho článku spekulovalo, že Valve stihlo některé z chyb opravit, až do nynějška jsme se nedočkali žádného oficiálního potvrzení. Dnes nicméně společnost vydala patch notes k malé středeční aktualizaci, kde konkrétně stojí, že bylo opraveno několik exploitů, které umožňovaly přidávat netextová data do štítků uživatelského rozhraní“. Pod touto odrážkou jsou pravděpodobně zahrnuty i změny, jež byly provedeny už v pondělí 11. 12.

Součástí aktualizace je také animace pro brokovnice, z nichž po výstřelu vyletí nábojnice, čímž působí realističtěji, a učiněno také bylo hned několik vylepšení pro mapu Overpass. Dále je konečně možné přidat si hráče do seznamu přátel pomocí zvacího kódu, jako tomu bylo v CS:GO. Jednotlivé novinky pěkně shrnuje krátké video.

Jelikož se už pomalu blíží konec roku, Valve se pochlubilo Medailí za zásluhy pro rok 2024. Získat ji půjde od 1. ledna, jakmile dosáhnete 40. úrovně. Je dobré připomenout, že s novým rokem se vám levely nevynulují, a tudíž pokud chcete získat medaili co nejdříve, vyplatí se začít se sběrem XPček už nyní (pokud jste tak již neučinili).

Hráči jsou nicméně zklamaní z toho, že do hry už dlouho nepřibyl nový obsah. Přece jenom, poslední operace Riptide byla v CS:GO spuštěna v září roku 2021 a od té doby nám Valve žádnou další nepřineslo. Po nových mapách také není stopy...