Společnost Valve Software před několika lety pracovala na prequelu k logickému Portalu. Zrušený projekt nese jméno Aperture Camera (F-Stop) a dnes se na něj můžeme poprvé podívat. LunchHouse Software totiž dostali povolení a mohou o tajemném projektu Valve vytvořit dokument.

LunchHouse Software získali od Valve původní zdrojový kód a mohou ho využít k průzkumu hlavních herních mechanik a základních principů hry. Z jednotlivých videí se tak budeme postupně dozvídat více informací a možná zjistíme, co Gabe Newell s týmem zamýšleli.

První díl dokumentu má pouhou minutu a půl a ukazuje nám manipulaci s předměty za pomoci fotoaparátu. V průběhu letošního roku se máme těšit na další videa. Jednou ze zajímavostí je, že hra neobsahovala úhlavního protivníka GLaDOS ani hlavní hrdinku Chell.

Pokud vám vrtá hlavou, proč se k Aperture Camera dostali zrovna lidé z LunchHouse Software, tak je to pravděpodobně z důvodu, že sami vytvářejí hru inspirovanou sérií Portal. Možná tak navázali s Valve nějakou spolupráci.

Připomeňme, že ve Valve jsou v současné době zaneprázdněny vývojem Half-Life: Alyx, což je prequel proslulé série Half-Life, který je určen pro virtuální realitu na PC a vyjde již letos v březnu/marci.