Tvůrci Just Cause v Avalanche Studios ve spolupráci s Microsoftem připravují exkluzivitu Contraband, která se zaměřuje na kooperativní loupeže, v nich hrají velkou roli automobily. Z oficiálních informací víme, že půjde o nejdůležitější část loupeží a my si vozy budeme moci upravovat a vylepšovat útočnými a obrannými součástkami.

Pozdější informace hovořily o dynamické akci v autech, v nichž se musíte snažit za každou cenu vyhnout poškození pašovaného zboží. Contraband má nabídnout kampaň pro jednoho hráče s příběhem. V té se utkáme s fiktivní zkorumpovanou dynastií známou jako Vongové, jež terorizuje určitou oblast Bayanu. Největší důraz je ale kladen na kooperaci pro čtyři hráče.

PLÁNOVÁNÍ PAŠERÁCKÝCH JÍZD

Pokud někdo z tohoto popisku očekával něco ve stylu Just Cause, tak bude zklamán. Contraband nemá se šílenou a výbušnou akcí nic společného. Hra je totiž založena na boji s vozidly, uvádí novinář Jez Corden z Windows Central a také upozorňuje, že jde o odlišný typ hry.

„V podstatě plánujete pašerácké jízdy a loupeže a pak je realizujete. Jde o to, abyste nezabili své protivníky,“ říká Corden. Samotné boje se mají točit kolem zneškodňování nepřátelských vozidel. Budete se snažit trefit pneumatiky a další slabá místa. Čekat tak nemáme ani velké krveprolití a podobné věci. Contraband nabídne spíše taktičtější druh akce, kde je zabíjení považováno za poslední možnost.

Contraband běží na výrazně vylepšeném Apex Enginu, jenž pohání také díly ze série Just Cause. Dle šéfa vývoje Omara Shakira tým vychází z toho, co se naučil za 18 let, kdy začal tvořit rozsáhlé otevřené světy.

Contraband má na starost tým ze Stockholmu. Ten je podepsán za postapokalyptickou akcí Mad Max z roku 2015 (nedávno se mluvilo o pokračování) a pomáhal id Software s méně populární střílečkou Rage 2 z roku 2019.

Těšíte se do pašeráckého ráje zasazeného do fiktivního světa Bayanu 70. let 20. století? Hra se chystá pro Xbox Series X/S a PC. V den vydání bude součástí předplatného Xbox Game Pass. Datum vydání v současné době nevíme.