Ve hře American Truck Simulator začala nová speciální akce. Tvůrci z českého studia SCS Software prostřednictvím ní oslavuji první narozeniny dodatečného balíčku se státem Idaho a nabízejí hráčům obrovskou bramboru jako komunitní cíl ve World of Trucks eventu.

Do 15. 8. letošního roku má komunita splnit společní cíl: odvést 200 tisíc nákladů brambor, případně speciální velké brambory. Ta je 9 metrů dlouhá, 3,5 metru široká a váží 4 tuny. Přesně taková socha brambory stojí v USA od roku 2012 u příležitostí 75. výročí Idaho Potato Commission. Jejím cílem je propagovat ve světě obraz bramborářské kultury státu Idaho. Skutečný model byl mezitím přestavěn na hotel a nahrazen novou bramborovou sochou.

Přečtěte si také: Další destinací American Truck Simulatoru je rozsáhlý Texas

Ve hře American Truck Simulator na vás čeká tenhle obrovský kolos. Kromě společného komunitního cíle existují také individuální cíle pro každého hráče. Abyste z toho něco měli, musíte z kteréhokoli města v Idaho odvést šest nákladů brambor a Big Idaho Potato. Jen se ujistěte, že každá zakázka je dlouhá alespoň 100 mil (161 km). V opačném případě se splněné mise do události nezapočítávají.

Získat můžete doplňky pro váš kamion: dřevěnou misku s bramborovými lupínky, magnetickou nálepku Salamandra, vonný stromeček v designu Idaho Nights a velké magnety Idaho Potato.

Pokud se chcete zúčastnit, potřebujete účet na World of Trucks a propojit ho se svým profilem v American Truck Simulatoru.

Malá zajímavost na závěr: Kdyby byla Big Idaho Potato skutečná, mohli byste z ní připravit milion hranolků nebo 20 000 porcí bramborové kaše. Tuto zajímavost můžete využít v novém multiplayerovém režimu Convoy v American Truck Simulator, když budete s přáteli převážet brambory po USA.