Už zítra se hráči na konzolích PlayStation 5 a počítačích pustí do obrany Superzemě před smrtícími brouky připomínající Hvězdnou pěchotu. U této příležitosti studio Arrowhead zveřejnilo trailer se shrnutím příběhu. Je prezentován jako propagandistické video a ukazuje boj elitních Helldiverů proti nekončící hrozbě. Tu představují socialističtí roboti a Terminidi šířící se vesmírem.

Kooperativní střílečka se odehrává sto let po událostech z jedničky. Superzemě zvítězila nad smrtícími brouky, groteskními kyborgy a nevyzpytatelnými ilumináty. Po porážce nepřátel a vyhrané galaktické válce nastala éra míru a prosperity, elitní jednotka už nebyla potřeba; byla rozpuštěna. Superzemě využila technologii umožňující cestování rychlostí větší než světlo ke kolonizaci galaxie. Teď ale nastal zvrat, Terminidé se opět šíří po celé galaxii a do boje vstupuje nový záhadný nepřítel. Superzemi nezbývá nic jiného než znovu mobilizovat Helldivery.

V Helldivers 2 hráči znovu obléknou plášť a budou bojovat ze všech sil. Rozdíl oproti devět let staré jedničce je více. Jako první si všimnete jiné kamery. Ptačí pohled vystřídala kamera za zády a hra celkově klade větší důraz na příběh. Hrát můžete až ve čtyřech a spojit se s kamarády na PS5 i PC díky podpoře cross-play.

Příběh je dle autorů řízen hráči. Sice mají představu o tom, co se stane, ale hráči to vše ovlivní. Za pár měsíců má galaxie vypadat úplně jinak. Navíc jsou v plánu aktualizace, aby svět Helldivers 2 nabídl hráčům nové zážitky, nové nástroje, nové výzvy a nové hrozby.