Hra Against the Storm, kde budujete město v temném fantasy světě, je po roce od vstupu do předběžného přístupu připravena vyjít v plné verzi. Má extrémně kladné uživatelské recenze a tuzemské hráče potěší českými titulky.

Budovatelská strategie Against the Storm se podle názorů hráčů opravdu povedla. Jako vůdce musíte dobýt divočinu a objevit ztracené bohatství Doutnajícího města, poslední bašty civilizace, jež odolává morbouři, která zničila starý svět.

„Na rozdíl od většiny her na přežití města, kde se soustředíš na jediné sídlo, musíš v Against the Storm vybudovat rozsáhlou a prosperující síť osad obydlených rozmanitými fantasy rasami, z nichž každá má vlastní specializaci a potřeby,“ uvádí tisková zpráva. Bok po boku tady bojují lidé, harpyje, lišky, bobři nebo ještěři. Vy musíte využít přednost každé skupiny a nezapomínat vyvažovat jejich různé potřeby od bydlení přes kulinářské preference až po zálibu v přepychu a trávení volného času.

„Budeš vyrábět pláště, vařit pivo a péct koláče kvůli posílení morálky tváří v tvář skličující nevraživosti lesa..., přidává popisek hry. K tomu všemu se přidá znovuhratelnost díky roguelite. Buduj a spravuj vícero osad po celé rozsáhlé mapě světa, zatímco budeš sbírat cenné suroviny pro meta postup, za které budeš vylepšovat Doutnající město. Pociť tlak netrpělivé panovnice, jelikož Spálená královna vyžaduje neustálý pokrok, zatímco opakující se morbouře představuje nevyhnutelnou hrozbu pro tvoje osady. Starej se o reputaci a zajisti úspěch kterékoliv ze svých osad, než se vydáš založit další, a neustále hledej nové příležitosti k růstu, řeš jedinečné výzvy v různých biomech a připrav se na nevyhnutelnou zkázu všeho kromě samotného Doutnajícího města. Jak vytěžíš z každého cyklu maximum – nejen kvůli zajištění toho nejlepšího osudu Doutnajícího města, ale i své kariéry místokrále?“

Připraveny jsou stovky herních modifikátorů a šest různých biomů. Díky tomu každá lokace přináší jedinečnou výzvu. Když neuspějete, tak hra nekončí. Z minulých výprav si do té další přenesete suroviny, vylepšení a zkušenosti.

Against the Storm opustí early access již 8. 12. letošního roku. Když si pospíšíte, tak do zítra můžete hru koupit s 35% slevou za 19,49€. Pokud nepotřebujete mít hru v knihovně, tak bude v den vydání dostupná v PC Game Passu.