Castle Crashers od The Behemoth, mnohonásobně oceňovaná sidescrolling mlátička plná rytířů, skřetů, všemožných monster a špatných vtipů, se po 16 letech dočká nového DLC Painter Boss Paradise.

Indie studio The Behemoth v oznamovacím videu představilo roadmapu aktualizací své hry. V něm jsme měli možnost se dozvědět právě o novém chystaném dodatečném balíčku pro Castle Crashers. Na co se tedy můžeme těšit?

Rozšíření bude pravděpodobně dostupné pouze pro Steam, jelikož jednou z hlavních funkcí je integrace se Steam Workshopem a vytváření nových hratelných postav hráči. Proces tvorby postav by měl být dle vývojářů velmi intuitivní a lehký. Prý stačí vyměnit jediný obrázek a hra mu sama doplní animace a umístí ho do hry. Nově vytvořené postavy lze poté sdílet přes Steam Workshop nebo naopak si importovat postavy od jiných tvůrců.

Všechny postavy, zbraně a nepřátelé byli navíc pro účely DLC překresleny od základu, takže se jedná o remaster základní hry stejně jako o rozšíření. Za zmínku stojí, že lze mezi starým a novým vizuálem přepínat pomocí tlačítka. Posledním přídavkem bude zcela nová hratelná postava Paint Junior, která dle tvůrců dokáže ničit nepřátele samotnou silou své představivosti.

Ve videu se dále také dozvídáme o dalších aktualizacích pro hry od The Behemoth. Plošinovka BattleBlock Theater se dočká aktualizace na Steamu, která zlepší výkon, vizuální stránku a zvuk a přidá podporu dalších typů ovladačů. Titul byl oznámen také pro konzole Xbox Series X/S. Zatímco strategie Pit People dostane aktualizaci, která zpříjemní uživatelské rozhraní, a nakonec hry Alien Hominid HD a Alien Hominid Invasion vyjdou na PS5 a PS4 v zatím blíže nespecifikovaném termínu.