Na Kickstarteru se objevil nový zajímavý projekt, metroidvania založená na průzkumu s názvem The Last Faith. Pokud vše půjde tak, jak má a vývojáři získané peníze zvládnou dobře zužitkovat, hra nás zavede do dekadentního světa, kde je starověké náboženství zákonem a čekají nás zde různí strašliví tvorové. Zažijete dobrodružství na okraji reality v ponurém světě utopeném pověrami. Je to další svět, vzdálená země postavená na temné gotické architektuře přímo ve středu nadpřirozené víry, neznámé místo.

Ve světě, kde se setkávají magie a věda a kde víra ve starověké náboženství je zákonem, roste mýtus. Kapitál v plné dekadenci, kde jeho slavná minulost v průběhu času zmizela a byla zapsána do zapomenutých svazků spálených knih. Občanská válka skončila a město zničila smrtelná nemoc napadající kosti. V tomto světě zanechal osud Erica, muže, který si nic nepamatuje a stojí uprostřed spiknutí většího, než je on sám.

Skrytá tajemství a příběhy přinesou zpět minulost předků vytvořenou válkami mezi mesiášem a falešnými proroky. Bohové a falešní bohové, kouzla a alchymie, starobylé řády, které vznikají a vyvíjející se rasa vytvořená neznámými stvořeními zvanými „Studení “. To vše vás čeká.

Eric bude muset podvracet slova skrytého proroctví, které ho pronásleduje v jeho nočních můrách. Je to nepřetržitá posedlost, která ho nutí, aby se pustil do temných paláců a tajemných hradů osídlených šlechtici poškozenými mocí, vědci oslepenými znalostmi a krvelačnými mutanty. Neustále budete čelit strašidelným a podivným tvorům, ohavnostem živících se krví a lidskými vzpomínkami. Nebudete moct věřit vůbec nikomu a budete muset spoléhat pouze na vaši sílu.

Hra spadá do žánru metroidvanie, takže podporuje styl důkladného průzkumu s nelineárními úrovněmi. Během cestování po obří mapě získáte úplnou kontrolu nad tím, kam se posunete dál. Každé místo se počítá, protože objevujete nové předměty, nové tajné oblasti, konkrétní hádanky, které chcete řešit, a jedinečné nepřátele. Dostanete na výběr z řady zbraní, budete jim moct dodat sílu díky speciálním buffům a vysílat na své protivníky kouzla. To vše je navíc zabaleno do nádherného pixel-artového grafického kabátku.

Díky ohromujícím vizuálním efektům, různým kombům, speciálním útokům a třem typům úhybů poskytuje Last Faith hluboký a uspokojivý reaktivní akční boj. Budete moci přepínat mezi různými zbraněmi, přičemž každá z nich má odlišné statistiky a speciální sady pohybů. Zbraně na dálku mají potom jedinečnou pasivní schopnost, díky níž můžete získat bonusovou šanci prolomit obranu a omráčit nepřítele. Zároveň hra nabízí až čtyři typy kouzel – ohnivá, ledová, temná a elektrická. Při boji s bossy nebo klasickými nepřáteli tedy budete moc kombinovat různé útoky a přijít se svým vlastním bojovým stylem.

Výše zmiňované informace jsou pouze jen ty nejdůležitější. Kompletní popis hry nalezne přímo na její kickstartrové stránce. Nicméně je ještě důležité zmínit, že The Last Faith vyjde na Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One a PC přes Steam.