Jihokorejské studio Shift Up se pochlubilo prodeji své nejnovější hry a nastínilo její budoucnost, která souvisí s prodejním úspěchem.

Akční RPG sekačky Stellar Blade se odhadem prodal více než milion kusů. Vyšla 26. 4. letošního roku exkluzivně na PlayStation 5. Na to je nutné brát zřetel při různém porovnávání.

„Po svém vydání zaznamenala hra Stellar Blade na serveru Metacritic nejvyšší uživatelské hodnocení 9,2, vůbec nejvyšší mezi tituly pro PS5, a toto hodnocení si stále udržuje,“ pochlubil se finanční ředitel Ahn Jae-woo.

Finanční ředitel připomíná další úspěchy. Stellar Blade se od uvedení na trh umístil na prvním místě v prodejích na hlavních konzolových trzích, jako jsou Spojené státy americké a Velká Británie. S ohledem na tohle vše lze start nové značky považovat za úspěšný a hladký. Dle vedoucího studia bylo cílem vytvořit silnou značku, kterou hráči ocení.

Hráči se nadále ptají na PC verzi. S ohledem na smluvní podmínky (se Sony) o ní v současné době zástupci Shift Upu nemohou mluvit. Nechtějí ji tak potvrdit, ani vyvrátit. Místo toho říkají, že analyzují možnosti. Dá se ale očekávat, že PlayStation má na Stellar Blade časovou exkluzivitu.

Co víme jistě, tak je příchod nového obsahu. V srpnu bude hra rozšířena o dlouho očekávaný fotografických režim. V říjnu dorazí další nové outfity a koncem roku nějaká velká spolupráce s jinou značkou. Podrobnosti v současné době nevíme. Může jít ale o dříve avizované placené DLC s kostýmy nějaké módní značky. Fanoušci si ale myslí, že půjde o spojení se sérií Nier. Naznačuje to jeden rozmazaný obrázek. Také se zvažuje další dodatečný obsah a případné pokračování hry.