Minulou středu na počítače vyšla Uncharted: Legacy of Thieves Collection, která obsahuje díly Uncharted 4: A Thief’s End a Uncharted: The Lost Legacy.

Jak se ukazuje, tak hráče poslední příběh dobrodruha Nathana Drakea tolik neláká. Kolekce si připisuje nejhorší start u PC hry od Sony, a dokonce se nedostala ani na seznam 100 nejoblíbenějších her na Steamu.

Podle údajů ze SteamDB má kolekce velmi pozitivní hodnocení, ale ve svém vrcholu měla méně než 11 tisíc hráčů. To je oproti předchozím hrám od Sony, které vyšly na počítače, žalostně málo. Tady srovnání:

Menší zájem je pravděpodobně způsob konkurencí. Minulý týden vyšly akční adventury A Plague Tale: Requiem a Gotham Knights, stejně tak mohli hráči s předobjednávkou začít hrát příběhovou kampaň Call of Duty: Modern Warfare 2.

Dalším důvodem může být skutečnost, že hráči na PC nedostali první, druhý a třetí díl. V Naughty Dog si tohle uvědomují. Důvodem nevydat na počítače první tři dobrodružství z PS3 je čas.

Původní trilogie z hlediska příběhu stále obstojí ve zkoušce času, ale vizuální stránka by zaostávala za moderními PC hrami. Pro kompletní remake trilogie Uncharted by tak bylo nutné více času a financí. Je ale dost možné, že v budoucnu k této předělávce přece jen dojde. První tři dobrodružství lovce pokladů Nathana Drakea už dříve dorazily na PS4 v rámci remasterů od studia Bluepoint Games.

Navzdory menšího zájmu o Uncharted: Legacy of Thieves Collection se plánují v Naughty Dog více zajímat o PC. Pochvalují si spolupráci s Iron Galaxy Studios a připomínají, že v budoucnu na PC vyjde The Last of Us Part 1. Vydávání her na PC nemá ovlivnit záměr studia vyvíjet hry pro PlayStation. Ostatně, Naughty Dog patří do rodiny PlayStation Studios a PS5 zůstává jejich primární platformou.

Uncharted se konečně podíval na PC, ale je o co stát?