Konzole PlayStation 5 je beznadějně vyprodána po celém světě. Mnoho fanoušků si na svůj kus bude muset počkat na začátek příštího roku. Poptávka po PS5 převýšila výrobní kapacity Sony. Japonská společnost potvrzuje velmi vysokou poptávku po PlayStationu 5.

„Poptávka po předobjednávkách byla pozoruhodně vysoká,“ potvrzuje šéf PlayStationu Jim Ryan, že se na všechny zájemce první den nedostane. Na mnoha místech byla PS5 vyprodána během několika minut, zatímco jinde to bylo během několika hodin.

Ačkoli nebyla prozrazena konkrétní čísla, tak prezident SIE odkázal na premiéru PS4 před několika lety. Ryan uvedl, že obyvatelé USA si za 12 hodin předobjednali tolik kusů jako za prvních 12 týdnů u PS4.

Není divu, že Sony své nové konzoli hodně věří a očekává, že se PS5 bude dařit lépe než PS4 za stejné období končící 31. 3. Za podobný čas bylo na trh dodáno 7,6 milionu kusů PS4. PlayStation 5 má mít více kusů, a to díky přesvědčivým startovním hrám, síle značky, vynikajícímu ekosystému a soudržnosti herní komunity.

Jim Ryan se pro Reuters věnoval také rozšíření týmu. Prezident Sony potvrdil, že jejich prvotním cílem je rozšiřování a investice do vlastních studií jako jsou Guerrilla Games či SIE Santa Monica Studio, aby mohli vytvářet ty nejlepší hry. Je tu ale také možnost posílit vnitřní strukturu prostřednictvím vybraných fúzí a akvizic. Jak ale víme, Sony si pečlivě vybírá a jako první by se porozhlédne u týmů, s nimiž spolupracuje.

Připomeňme, že v roce 2019 koupila Sony studio Insomniac Games, které předtím vytvořilo PlayStation exkluzivity Marvel’s Spider-Man, Ratchet and Clank nebo Resistance. Nyní pracuje na Ratchet & Clank: Rift Apart pro PS5 a brzy od nich vyjde Marvel's Spider-Man: Miles Morales a Marvel's Spider-Man: Remastered.

Na závěr nová reklama. Sony v ní vzkazuje, že hraní nemá žádné limity a vzdává hold objevitelům minulosti.

PlayStation 5 se v Evropě a České republice začne prodávat od 19. 11. letošního roku, ovšem hry a příslušenství budou k dostání již od 12. 11. To je současně den, kdy vyjde konzole ve Spojených státech amerických, Kanadě a dalších vybraných zemích.