Nebude tomu dlouho a společně s koncem léta se k nám dostane i první epizoda hry Life is Strange: Before the Storm. Tento prequel se bude, jak už je známo, zabývat pouze Chloe samotnou a předně se zaměří na její vztah s Rachel, kolem které se točí podstatná část příběhu hlavní hry z roku 2015.  A právě na to se zaměřuje i nový trailer.

V traileru si můžeme všimnout několika nových poznatků. Jak z ukázky vyplývá, děj se bude odehrávat nějakou dobu poté, co Chloe přišla o svého pravého otce v autonehodě, o které se podrobně hovoří v původní hře. Je zmatená, plná depresí a také osamocená, jelikož její nejlepší kamarádka Max Caulfield (za kterou hrajeme v Life is Strange) se právě odstěhovala. Navíc musí snášet svého nového nevlastního otce Davida, který se mimo jiné v nových záběrech ze hry mihne také. A víme, že vztah mezi nimi nikdy hladce neplynul. Všechno pro Chloe vypadá bledě, dokud nepotká Rachel

Zak Garriss, hlavní tvůrce příběhu, říká: „Nedokonalost je něco, co rozhodně chceme v příběhu vyzdvihnout.“ Rachel Amber má zvláštní charakter, který ale pro Chloe znamená hodně, a to také ve hře pocítíme. Jak se snaží dále Zak Garriss vysvětlit, Rachel se stane pro Chloe téměř vším a bude mít na ní velký dopad. Je to ale dobře? Přesně takovou otázku budou chtít vývojáři ve hře hodně zveličit a postavit před hráče. Má Rachel na Chloe dobrý vliv? Je skutečně dobře, že Chloe a Rachel mají mezi sebou tak silné pouto? „Rachel Amber není pro Chloe jen hrdinkou, vlastně možná není hrdinkou vůbec. Rozhodnutí hráčů budou hrát velkou roli v určování, jaký vztah mezi Chloe a Rachel je a jaký dopad bude Rachel na Chloe mít.“

Zak také vysvětluje, že pracují s myšlenkou, kdy každá dívka potřebuje v určité chvíli života něco, co nám může poskytnou pouze ta jedna osoba. A vidět zde tu potřebu a zranitelnost, tu sílu, kterou si postavy vzájemně dodávají, je prý něco neuvěřitelného.

Ve videu si také můžeme všimnout dvou žen, které mají ke Chloe velice blízko. První z nich je Ashly Burch, která propůjčila svůj hlas Chloe v prvních pěti epizodách hry Life is Strange a jejíž hlas si milióny lidí oblíbilo. Ashly bohužel kvůli probíhající stávce dabérů nemohla v dabování nadále pokračovat, ale jelikož zná Chloe téměř nejlépe, rozhodla se prequelu pomoci alespoň z pozice pomocné spisovatelky. Chloe popisuje jako působivý charakter, jelikož v životě zažila několik nepříjemných chvil a sama je uvnitř stále zasažená vším, co se stalo. Říká také, že na to, kdo Rachel doopravdy byla, měla svůj vlastní úhel pohledu a vidět, jakým člověkem se skutečně stává a číst, co se mezi ní a Chloe stalo, je něco úžasného.

Druhou je Rhianna DeVries, která namlouvá postavu Chloe v Life is Strange: Before the Storm. Chloe je podle ní postavou, ve které si každý něco najdeme, či v ní spatřujeme něco, co je nám velice blízké. „Ta její surovost a bolest je přesně to, co jí dělá tak silným a oblíbeným charakterem,“ říká Rhianna. „Myslím si, že sama nechce přiznat, jak moc je ovlivňována ostatními, ale při tom rozhodně je.“

První epizoda s názvem Awake vychází již 31. srpna na PC, PS4 a Xbox One. Můžete si předplatit hned všechny tři epizody nebo si dokonce zakoupit delux verzi. Ta bude navíc obsahovat bonusovou epizodu (ve které si znovu zahrajeme za Max), exkluzivní balíček s oblečením a jakýsi mixtape mód.  

Tak co si myslíte o příběhu Chloe a Rachel? Jak moc si myslíte, že budeme schopni ovlivnit vztah mezi nimi? Sdělte nám své názory v komentářích pod článkem.