Do třetice všeho dobrého a zlého. Během 25. výročí série Age of Empires se Microsoft pochlubil novým obsahem do čtvrtého dílu a ukázal Age of Empires určené speciálně pro chytré telefony a tablety.

Age of Empires IV Anniversary Edition vychází na oslavu prvního roku oceňované real-time strategie, kterou hráli miliony hráčů po celém světě. Anniversary Edition je zdarma pro všechny, co vlastní původní Age of Empires 4, a samozřejmě je dostupná také v předplatném PC Game Pass.

Age of Empires IV Anniversary Edition pro tuzemské hráče přináší českou lokalizaci ve formě titulků. Dále potěší zbrusu nové civilizace, nové mapy, další herní aktualizace, mistrovství, výzvy, posměšky a podvody.

Nově můžete vést mocné Malijce západní Afriky jako jeden z nejbohatších obchodních národů všech dob, zaměřují se na silnou ekonomickou zdatnost v těžbě a investování do zlata. Nebo sestavíte jednu z nejdéle trvajících říší v historii s osmanskou civilizací a její dobře vycvičenou vojenskou silou, která obsahuje největší dostupné zbraně se střelným prachem – velké bombardéry – mocná děla, která mohou porazit všechny protivníky, kteří se vám postaví do cesty.

Jako další došlo na upoutávku na mobilní verzi Age of Empires. Ta byla speciálně navržena pro dotyková zařízení a umožní vám budovat své impérium na cestách.

V nepříliš vzdálené budoucnosti se máme dozvědět další informace. Ve videu bohužel nevidíme, jak se Age of Empires na mobilech/tabletech bude hrát.