Pokud vás neodradila velká kritika a nevadí vám důraz na mikrotransakce, tak možná čekáte na nový obsah, který Blizzard sliboval pravidelně dodávat do hry Diablo Immortal. Dobrá zpráva, o víkendu se v akční rubačce objevil nový boss. Tím ale dobré zprávy končí...

Nový nepřítel se jmenuje Vitaath a její bojové hodnocení vzbuzuje rozpaky. Dříve hráči v raidovém endgamu bojovali s démonem Lassal the Flame-spun. U něj bylo doporučováno 420 CR, pro druhou úroveň bosse 1250 CR a pro třetí 1640 CR.

Všechny tři obtížnosti je možné zdolat, na požadovanou úroveň se hráči dostanou za poměrně rozumnou dobu hraní. Vitaath je ale úplně jiný příběh. Nový boss vyžaduje alespoň 2000 CR, a to pouze na první úrovni obtížnosti. Na druhé je to 2450 CR a na třetí neuvěřitelných 3465 CR!

Nejtvrdší hráči se už pustili do boje. Dokonce i ti, co v Diablu Immortal utratili nemalé peníze. Všichni jsou ale překvapeni a ptají se, jak dosáhnout požadovaného bojového koeficientu. Ten určuje celkovou sílu postavy a upravuje poškození, které způsobuje a dostává. Má na něj vliv vybavení, které máte, legendární drahokamy a úroveň tzv. paragona.

Hráči se shodují, že dosáhnout 3465 bodů v této statistice je nejen nad možnosti průměrného hráče v současné době, ale bylo by to obtížné i prostřednictvím mikrotransakcí.

Nicméně, takzvaná úroveň paragona je normalizována serverem, aby všichni hráči postupovali zhruba stejným tempem. Podle navrženého harmonogramu má být Vitaath nesnadná po dobu jednoho měsíce. CR body mají být dosažitelnější s postupným zvyšováním paragonských hodností s ohledem na příchod dalšího bosse.

I přesto mnoho hráčů vyjadřuje své obavy nad bojovým hodnocením nového bosse. Například FitPickle2966, který založil vlákno na Redditu, dokázal porazit první dvě úrovně Vitaath, ale skok z 2450 CR na 3465 CR označil za absurditu.

Jedno je dnes jisté, Vitaath vyžaduje obrovský grind, případně napěchovanou virtuální peněženku, tedy bankovní účet. Ovšem ani v případě investice do hry nemáte jistotu, že potřebné skóre budete mít.

Diablo Immortal bylo spuštěno 2. 6. letošního roku pro Android, iOS a PC. Hra je zdarma.

Proč by hry jako Diablo Immortal neměly existovat?