Fanoušci série Grand Theft Auto dychtivě čekají na připravovaný díl, který je ve vývoji už pěknou řadu let a přinést má ještě více možností než stále populární GTA V. Vývojářské studio Rockstar Games si mezitím patrně otevřelo nové studio nedaleko velkoměsta Los Angeles – dohromady už jich tedy má dvanáct.

Do jednoho z nejvýznamnějších měst americké Kalifornie už Rockstar hledá nové zaměstnance. Jako první si toho všimnul uživatel sociální platformy X vystupující pod přezdívkou @morsmutual_. Nové studio, nacházející se ve městě Santa Monica, pak bylo nalezeno stránkou Rockstar Universe. Na snímek z Google map se můžete podívat níže.

Zatím není úplně jasné, na čem konkrétně může nové studio pracovat. Spekuluje se však, že jej Rockstar Games otevírá ze strategických důvodů. Právě kvůli jeho vzdálenosti od Los Angeles může být snadné zapojit do nových projektů významné herce působící v Hollywoodu. Lokace je příhodná už jenom z důvodu, že je Santa Monicou inspirováno začleněné město Del Perro v GTA V.

Z ROCKSTARU ODCHÁZÍ VÝZNAMNÝ SCENÁRISTA

Současně se zprávami o snaze získat nové zaměstnance pro čerstvě vzniklé studio se svět dozvěděl o odchodu viceprezidenta scenáristické divize v Rockstar Games Michaela Unswortha. Ten ve společnosti působil 16 let a podílel se na klíčových titulech jako Red Dead Redemption a Red Dead Redemption II, Grand Theft Auto IV a V, Max Payne 3 a L.A. Noire.

Unsworth se ke svému odchodu nijak veřejně nevyjádřil, ale vyplynulo to z aktualizace jeho profilu na platformě LinkedIn. Jako první změnu spatřil uživatel GTAForums vystupující pod jménem Rucke, ale zásluhy rovněž patří uživateli X známému jako SWEGTA, který zprávu roznesl.