Nové uživatelské rozhraní Xboxu bylo odhaleno na místě, kde bychom to nečekali: v reportáží známého motoristického pořadu Top Gear, která byla zaměřena na prototyp samořízeného taxíku společnosti Verne. Tu založil Mate Rimac, generální ředitel Buggati.

Dashboard Xboxu je k vidění na 43palcové obrazovce. Ta má cestujícím navodit pocit, že se nacházejí ve svém obývacím pokoji a spouští Xbox na své televizi. Samotné uživatelské rozhraní lze posouvat do stran a vybírat hru, kterou si je možné díky cloudu zahrát. Vidíme The Finals, Fortnite nebo Halo Infinite.

Líbí se vám tohle rozhraní? Microsoft pro server GameSpot uvedl, že podobný dashboard neplánuje. Označil ho jako Xbox Rimac. Nicméně, je klidně možné, že Microsoft něco podobného bude chtít využít ve svém vlastním mobilním obchodě Xbox, který bude konkurovat App Store a Google Play.

Dříve Microsoft rovněž pracoval na konzoli Keystone (pracovní název) určené pro streamování a údajně stále pracuje na přenosné konzoli Xbox (handheldu), podobné něčemu jako je Steam Deck a PlayStation Portal.