České studio SCS Software pilně pracuje na novém rozšíření mapy populárního kamionového simulátoru. Euro Truck Simulator 2 se v budoucnu dočká dodatečného balíčku Heart of Russia, které se zaměřuje na východ a jih rozsáhlého Ruska.

Část Ruska v Euro Truck Simulatoru 2 již je. Konkrétně jde o Kaliningradskou oblast, kterou přidal balíček Beyond the Baltic Sea. Srdce Ruska se ale zaměří na Moskvu a celou řadu dalších významných měst a lokalit. Už dříve vývojáři varovali, že nemůžeme očekávat celé Rusko. V plánu mají dostat se do oblasti kolem horního toku Volhy a zbytek nechat na později.

Datum vydání stále neznáme. Nové obrázky se zaměřují na vodu. Tvůrci dodávají, že Rusko je bohatou zemí na vodu, nabízí přibližně dva miliony jezer a asi 210 tisíc řek. Některé z poměrně známých řek se objeví v chystaném rozšíření, řidiči kamionů je budou míjet nebo přes ně jezdit po mostech. Těšit se můžete mimo jiné na Volhu a Oku. Chybět nebudou vodní nádrže, například Vyšněvolotská nádrž, jejíž historie sahá až do dob Petra I. a která má důležitou společenskou hodnotu díky rybolovu a výrobě vodní energie.

Na druhou stranu řeky Svir vás zase přepraví přívoz, který se ve skutečnosti nepoužívá pro přepravu nákladních automobilů, vzhledem k rozložení mapy v SCS Software usoudili, že by bylo dobré tuto přepravu umožnit.