Americké studio Valve, v němž vznikly nezapomenutelné klasiky jako Half-Life, Portal, Team Fortress 2 nebo Left 4 Dead, je jedním z těch tvůrčích celků, které mají na kontě až nepříjemně velké množství zrušených titulů. Half-Life 2: Episode Three, několik variant Half-Life 3, Left 4 Dead 3, projekt Hot Dog ze světa Left 4 Dead, VR pokus Borealis z univerza Half-Life, kreativní A.R.T.I., sci-fi dobrodružství Prospero, bohužel i adventura In the Valley of Gods od autorů Firewatch z týmu Campo Santo... takhle bychom mohli ještě dlouho pokračovat.

O mnoha z těchto pokusů jsme se však s jistotou dozvěděli až v posledních letech, často díky loňské publikaci The Final Hours of Half-Life: Alyx od Geoffa Keighleyho. Jsou tu však i projekty, o kterých jsme často slýchali jíž dříve. Kromě Prospera a počinů vznikajících ve spolupráci s jinými studii jde zejména o vesmírné RPG Stars of Blood.

Projekt byl dlouho znám jen pod označením SoB, jež bylo k vidění na konceptu vesmírné stíhačky, který v minulosti koloval internetem. V roce 2012 pak ředitel Valve Gabe Newell při návštěvě fanoušků ve studiu potvrdil, že se hra měla jmenovat Stars of Blood a šlo o titul zaměřený na vesmírné piráty. Od té doby bylo možné narazit na další koncepty, kresby a další obrazové materiály z vývoje. Většinu z nich lze najít na webu Valve Archive.

Už několik let jsme o Stars of Blood neslyšeli nic nového, což se tak nějak v případě zrušených her někdy stává. A přeci tu máme čtyři nové obrázky, které byly zveřejněny na Twitteru zásluhou účtu Obscure Game Aesthetics. Tentokrát přitom nejde o kresby postav nebo vesmírných lodí, ale o koncepty ukazující celé lokace. Jinými slovy tu máme dost dobrou ukázku toho, jak mohl vesmírný pirátský projekt Stars of Blood vypadat v akci, kdyby nebyl jeho vývoj zrušen.

V minulosti se dokonce spekulovalo o tom, že by se hra mohla odehrávat ve světě Half-Life. Nikdy jsme se bohužel nedočkali žádného oficiálního potvrzení či vyvrácení této spekulace, ale faktem je, že na nových obrázcích lze tu a tam spatřit prvky a objekty, které nejsou příliš vzdálené architektuře Combine z Half-Life 2 a obou epizod.