Fanoušci Age of Empires 3: Definitive Edition budou muset ze svých peněženek vytáhnout 9,99 eur (cca 250 Kč), aby si koupili další dodatečný balíček. Knights of the Mediterranean vyjde 26. 5. letošního roku a přidá do real-time strategie dvě nové civilizace a nový herní režim.

Dvěma novými civilizacemi jsou Itálie a Malta. Za Itálii můžete například postavit baziliku, zatímco Malta má pevná děla pro boj na dálku. Přidává se také devět nových vedlejších civilizací, jejichž tématem jsou královské rody, jako jsou Habsburkové a Hannoverové, přičemž každá z nich poskytuje jedinečné schopnosti a má více jednotek a technologií než ostatní vedlejší civilizace.

Zajímavý je rozhodně „casual-friendly“ režim Tycoon, jenž je určen pro příležitostné hráče. Klade důraz na ekonomický úspěch vaší říše před vítězstvím v boji. Při hraní v tomto nastavení nemusíte posilovat armádu a bránit se obléhání.

DLC obsahuje ještě 8 nových historických map, náhodně generované mapy zaměřené na nejpamátnější konflikty na evropském kontinentu. Čekají vás Italské války (renesanční války), Osmdesátiletá válka (Nizozemská válka za nezávislost), Potopa (Švédská invaze do Polska), Velká turecká válka, Severní válka, Napoleonské války, Rusko-turecká válka a Třicetiletá válka, která je multiplayerovou mapou výhradně pro Diplomacy mód.