Nintendo nedávno odhalilo první teaser na nový díl Breath of the Wild. Že bude navazovat na první díl, už víme, nyní jsme se však dozvěděli, že se bude dokonce odehrávat na stejné mapě. Prozradil to konkrétně Eiji Aonuma při rozhovoru s Game Informerem.

"Jeden z důvodů, proč jsme chtěli vytvořit pokračování, bylo, protože jsme chtěl znovu navštívit svět Hyrule a znovu ho použít s novým gameplayem a novým příběhem."

Neznamená to však, že druhý díl Breath of the Wild bude levnou kopií toho prvního. Právě naopak. Aonuma zmínil, že si s pokračováním chtějí dát na čas a nevázat se na roční deadline, stejně jako to udělali s dílem Majora’s Mask. Na tomto díle má také stále pracovat Hidemaro Fujibayashi – režisér prvního dílu Breath of the Wild, což je rozhodně dobré znamení. Mapa Hyrule má určitě co nabídnout, ať už kvůli své velikosti nebo kvůli svému neuvěřitelnému detailu. Bude určitě zajímavé sledovat, co Nintendo vymyslí a zda nám otevře nové části tohoto světa, nebo bude pouze upravovat ty stávající.

Poslední zajímavostí je kooperace, které se dost možná ve hře dočkáme. Už z traileru šlo vidět, že se Zelda a Link velmi často objevují v jednom záběru. Aonuma je navíc prý otevřen této možnosti. Jedinou otázkou je, zda by to nezkazilo jedinečný gameplay, který Breath of the Wild nabízí teď.