Daemon X Machina je nová hra od Nintenda, která byla oznámena již minulý rok na E3, avšak tam jsme se toho moc nedozvěděli. Nyní už víme dokonce i datum vydání.

Hru má na starosti Kenichiro Tsukuda, který dříve pracoval na sérii Armored Core od FromSoftware. Pokud nevíte, co je hra zač, jednalo se o střílečku z třetí osoby, která vyšla na Xbox 360 a krom nové generací konzolí také na všech PlayStationech, včetně PS Vita a Portable. Několik dílů vyšlo i na mobily, to však pouze v Japonsku

V tomto nadcházejícím dobrodružství budete pilotovat obří mechanické obleky Arsenals. Budete mít možnost  konfigurovat a vybavit si oblek, jak vám bude vyhovovat, a to včetně přepínání zbraní pro různé typy her. Tak doufejme, že možnost konfigurace obleků nebude stejně stereotypní jako Javelin v Anthemu. 

Vaším hlavním úkolem bude bránit lidstvo před armádou robotů, kteří jsou řízeni zlou umělou inteligencí. Hra bude obsahovat i multiplayer, a to jak lokální, tak online.

„Vybavte a vyzbrojte si svůj Arsenal různými typy zbraní, získejte vybavení ze sestřeleného nepřítele a vyměňte si výbavu za letu tak, aby vyhovovala vaší strategii a staňte tváří v tvář neustále se měnícím hrozbám, které mohou přinést konec světa," píše Nintendo ve své tiskové zprávě.

Daemon X Machina vychází 13. září na Nintendo Switch. A jak se trailer líbil vám? Plánujete si hru zakoupit?