Žádný čistý next-gen. Nová Forza Motorsport, která má být restartem celé série, vyjde na obě generace konzolí Xbox a PC. Tato informace pochází z Redditu, kde se objevily první screenshoty. Obrázky mají být právě z Xbox One verze testované v létě loňského roku. Jejich pravost potvrdili moderátoři Redditu.

Jez Corden z Windows Central shodou okolností diskutoval o plánech Microsoftu v YouTube pořadu. Podle jeho zdrojů má Forza Motorsport být ve fázi beta testování a někteří influenceři k ní údajně mají přístup. S vydáním má společnost počítat příští rok. Zdroje Cordena uvádějí PC a konzole Xbox Series X/S.

Vydání na Xbox One by ale nebylo překvapením, vzhledem k tomu, že Microsoft otevřeně starou generaci své konzole podporuje a vydal na ni i Halo Infinite a Forzu Horizon 5. Plus konkurenční Sony zvolila stejný přístup u Gran Turisma 7.

Oficiálně se o Forze Motorsport dozvíme nejpozději 12. 6. na společné prezentaci Microsoftu a Bethesdy. Oficiálně o nových závodech víme pouze to, že mají přinést dynamický svět v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu, ray tracing a propracovanou grafiku.