Před dvěma měsíci byl PlayStation 4 aktualizován a jeden by si mohl myslet, že šlo o poslední vylepšení systému konzole. Sony ale připravuje 8.00 verzi firmwaru, kterou hráči testují. Test probíhá převážně v Japonsku.

Předešlá aktualizace modré konzole přinesla výhradně zlepšení výkonu systému. Nadcházející update s označením 8.00 má v současné době méně než 500 MB, přesto přináší několik zajímavých novinek. Jak se zdá, party chat se rozroste a jeho kapacita vzroste ze současných 16 hráčů na 20. Při zahájení party si můžete vytvořit novou skupinu nebo vybrat existující skupinu. Ta zůstane uložena i po skončení party a vy můžete jednoduše zahájit party se stejnými členy vybrané skupiny. Stejnou skupinu můžete používat i ve zprávách a odesílat zprávy skupině hráčů.

Přečtěte si také: Sony výrazně zvyšuje výrobu PS5. Kolik kusů chce mít připraveno na vydání nové konzole?

Členové vaší skupiny nově uvidí, kdy máte ztlumený mikrofon. Vylepšení připravuje Sony i v souvislosti s uživateli, které jste si zablokovali. Pokud se připojíte do party, ve které je hráč, kterého máte zablokováno, tak obdržíte upozornění. Navzájem se neslyšíte a neuvidíte ani hry, které hrajete. Blokovaný člen navíc nebude informován o tom, že ho blokujete.

Další změny najdeme v rodičovské kontrole. Týkají se zejména komunikace s ostatními hráči. Mezi dalšími novinkami je možnost ztlumit všechny mikrofony v rychlé nabídce pod zvukem/zařízení. Takto jednoduše budete moci ztlumit všechny mikrofony připojené k vaší PS4.

U dalších funkcí a možností došlo k menším úpravám obrazovky.