Před dvěma měsíci jsme se seznámili s novým projektem autorů roztomilé plošinovky Ori. Nezávislé rakouské studio Moon se tentokrát vypravilo jiným směrem a přinese nám akční RPG nesoucí název No Rest for the Wicked. Ambiciózní hra měla původně do předběžného přístupu vstoupit na začátku tohoto roku. Finanční zpráva Take-Two odhalila menší odklad, s titulem se počítá v prvním čtvrtletí fiskálního roku 2025, tedy v období duben, květen a červen 2024.

Generální ředitel Take-Two Strauss Zelnick potvrdil posunutí termínu o několik měsíců. V jeho firmě prý neváhají posunout vydání, když to projekt potřebuje, aby byl úžasným zážitek. V tomto případě na hráče čeká výprava do fiktivního království v roce 841. Po smrti krále Harola si korunu bere arogantní a nezkušený syn Magnus. Navíc se vrací mor, ďábelská pohroma, jakou už tisíce let nikdo neviděl. Zachvátila celou zemi a ničí vše a všechny. To je šance pro další uchazeče o trůn svrhnout nového krále. Jako člen skupiny mystických svatých bojovníků musíte využít své neobyčejné schopnosti a mor za každou cenu zastavit.

V tomhle prostředí si máte užít temný příběh, jedinečný umělecký styl a boj proti hrůzným stvořením, nepřátelským vojákům a velice nebezpečným bossům v napínavých, viscerálních soubojích. Máte pocítit váhu a rychlost každé zbraně, očarovávat výzbroj pomocí run, vyrábět vzácná brnění a vytvářet si sestavu tak, aby vyhovovala vašemu hernímu stylu. Hru si můžete užít sami, nebo sdílet svůj svět a postup v kooperaci až se třemi přáteli po svém boku.

No Rest for the Wicked je ve vývoji pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. V předběžném přístupu bude jen PC verze. Další detaily se dozvíme 1. března/marce.