Úniky ukazují, že čtyři roky od vydání konzole Switch přijde jejich nová verze. Nintendo Switch Pro by mělo zvládat rozlišení 4K a přinést lepší výkon, baterii i chlazení.

O příchodu „nové generace“ konzole od Nintendo jsme informovali už v září, od té doby jsme se ale pochopitelně dozvěděli mnoho nového. Reference na novou konzoli byla údajně nalezena v nejnovějším firmware updatu. Na to poprvé přišel známý dataminer na fóru Reset Era.

Přečtěte si také: Samsung se pochlubil ultra tenkým monitorem s rozlišením 4K

Switchi se letos vedlo dobře. Animal Crossing: New Horizons, hra právě pro Switch, se umístila na řadě žebříčků nejlepších her roku. K tomu všemu se i původní konzole stále prodává skvěle. Na úspěch by měla navázat konzole nová, Nintendo Switch Pro, nebo Switch 2, chcete-li, by měl přijít začátkem roku 2021.

Vypadá to, že s novou generací strojů od Xboxu a PlayStationu chce Nintendo držet krok a také přinést nové možnosti a vyšší výkon. Nový Switch by měl podporovat rozlišení 4K, když je připojen k televizi. Velkým vylepšením by měl projít i display, ten by se měl dostat na rozlišení 1080p a přejít na technologii OLED, která má oproti původnímu LCD velkou řadu výhod. Uložiště by se mělo zdvojnásobit na 64GB. S největší pravděpodobností bude ale nový Switch stále využívat grafickou kartu Tegra X1+. Na více specifikací nebo na jejich potvrzení si ale zřejmě budeme muset počkat.

Cena nové konzole bude pravděpodobně vyšší než cena původního Switche, odhaduje se na 399$.