Pokud někdo očekává velký skok u Nintenda, tak bude zklamán. Připravovaný nástupce úspěšného Switche bude pouze hardwarovou evolucí. Dříve to naznačily úniky specifikací a čerstvě čínský výrobce Mobapad, který vše vyzradil na svých facebookových stránkách.

Mobapad k příspěvku přidal obrázek Switche se zaoblenými hranami. Zajímavé je, že právě tohle si nechalo Nintendo kdysi patentovat. Možná nám tak Mobapad naznačuje, jak bude Switch 2 vypadat. Každopádně, nová konzole má být plně kompatibilní s ovladači i hrami ve fyzické i digitální podobě. To znamená, že bez problémů využijete Pro Controller a Joy-Cony, stejně tak i HD rumble. Kvůli novému horizontálnímu magnetickému dokovacímu systému ale nebude možné Joy-Cony ke konzoli připojit v handheldovém režimu.

Co se nových Joy-Conů týče, mají mít kovová tlačítka SL a SR, dále několik nových tlačítek na levé a pravé straně a také zcela nové tlačítko umístěné pod tlačítkem HOME. Bohužel nevíme, k čemu má toto tlačítko sloužit.

Dok má mít stále USB-C port s tím, že bude přidán kovový držák pro lepší nastavení úhlu. Obrazovka má být totiž o něco větší a bude podporovat rozlišení 1080p. V doku potom až 4K (díky DLSS od Nvidie). Celkově se tak Nintendo Switch 2 zdá jako taková Pro verze původní konzole.

Odhalení Switche 2 se očekává brzy. K uvedení na trh má dojít začátkem roku 2025.