Na internet se dostávají další detaily o dosud nepředstaveném nástupci úspěšné konzole/handheldu Nintendo Switch. Japonská společnost si pro Switch 2 (nebo jak se bude jmenovat) měla jako hlavního dodavatele součástek vybrat Samsung Electronics.

Server Business Korea uvádí, že místní Samsung bude vyrábět SoC (systém na čipu) pro konzoli. Jako čip má být použit Nvidia Tegra T239 vyráběný procesním uzlem 7LPH od Samsungu. Čip Nvidie umožní využívat DLSS pro plynulejší hraní. Herní cartridge interní paměti mají využívat SSD V-NAND páté generace.

Samsung měl porazit jiné společnosti, zejména ty z Číny, také v případě displeje. To není takové překvapení vzhledem k tomu, že Samsung dodává i své displeje pro OLED model současného Switche. Tady je nutné připomenout dřívější spekulace, že nejprve má vyjít Switch 2 s osmipalcový LCD displej. Až potom bude nabídnut OLED model.

Další zajímavou zprávu má známý španělský web Vandal (v roce 2021 správně informoval o Switch OLED). Ten se od výrobce příslušenství, kteří se mohli dotknout nové konzole (vložili ruce do neprůhledné krabice), dozvěděl další zajímavosti. Switch 2 má být větší než Switch.

Společnost se rovněž měla rozhodnout zachovat Joy-Cony. Ty se ale mají s konzolí/handheldem propojit magneticky, zatímco u těch současných je použit kolejnicový systém. Z toho důvodu pravděpodobně nebudou staré Joy-Cony kompatibilní se Switchem 2, stejně tak nebudou ty nové kompatibilní se starým Switchem. Naopak Switch Pro Controller má nadále fungovat.

Teď už jen počkat na odhalení. K němu by mohlo dojít už v červnu letošního roku, ovšem vydání konzole/handheldu je údajně směřováno až na jaro 2025. Letos v únoru bylo hlášeno více než 139 milionů prodaných kusů Switche.