Do steampunkového světa se podíváme nejen v akčním RPG titulu Clockwork Revolution od inXile Entertainment (tvůrců Wasteland), ale také v zajímavě vypadajícím New Arc Line. Tohle bude tahové izometrické RPG, které je zasazené do steampunkového světa, kde se snoubí magie a technologie.

New Arc Line je popisováno jako příběhově bohaté RPG pro jednoho hráče. Svět má být rozmanitý, obsahovat vše od kouzelných lesů po temná zákoutí uliček. S upravitelnou postavou (muž/žena) budete součástí občanské války, jež propukla po velkém napětí, nerovnosti a korupci.

„Ty, náš neohrožený hráč, do světa technopunku a magie připluješ korábem parníku – chudý přistěhovalec, který hledá lepší život na březích Nového světa. Vybuduješ si reputaci, získáš nepřátele i spojence, zapleteš se do rozsáhlého spiknutí a nakonec rozhodneš o osudu této země,“ uvádějí vývojáři.

Důležité je, že sami rozhodnete o tom, zda budete dobří, nebo zlí. K likvidování nepřátel v tahovém a taktickém boji vám pomohou vynalezená smrtící udělátka, stejně tak ovládání tajemného umění. Budete moci rovněž krást, stejně tak zvolit hladší postup, získat nepřátele na svou stranu, naverbovat spojence do své party a dokonce se zamilovat.

Tvůrci se výrazně inspirovali klasickými RPG ze staré školy, jako je Arcanum, Dragon Age: Origins, Neverwinter Nights a mnoho dalších. „Nechceme tyto klasiky pouze kopírovat, ale experimentovat a inovovat věci, které je učinily nezapomenutelnými,“ tvrdí.

„Zavedeme vás do fantasy světa, jenž prochází technologickou revolucí, podobnou Zlatému věku na sklonku 20. století. Je to období převratných změn a velkého politického konfliktu mezi starými pořádky a zcela novými systémy. Abychom vykreslili věrohodný obraz světa, nebudeme se vyhýbat ani méně okouzlujícím aspektům této doby: prohibici, pašování, banditismu, zkorumpovaným policistům, dětské práci, sweatshopům, dědictví otroctví a segregaci (v našem případě fantasy ras),“ dodávají.

Než se dozvíme další informace, tak nahoře pěkně zpracovaný oznamovací trailer a tady dole první obrázky. Hru připravuje ukrajinské studio Dreamate pro PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC na rok 2024.