Netflix zjistil, že vytvářet velké hry není jen tak? Vývoj takových her vyžaduje spoustu času a velké investice. Což se zřejmě streamovacímu gigantovi nelíbilo a rozhodl se po dvou letech provozu zavřít své AAA studio, kde veteráni herního průmyslu chystali vysokorozpočtové projekty. Ty nejspíš nikdy nevyjdou.

Studio bylo známé jako Team Blue a sídlilo v jižní Kalifornii. Zaměstnávalo lidi z jiných významných týmů, jako dlouholetého kreativního ředitele Halo Josepha Statena, výkonného producenta Overwatch Chacka Sonnyho a uměleckého ředitele Rafaela Grassettiho ze Sony Santa Monica (God of War).

Netflix nikdy nemluvil o tom, co v Team Blue chystá. Podle toho mála, co víme, tak se mělo zaměřit na velkorozpočtové multiplatformní hry. S největší pravděpodobností měly překročit hranice mobilních zařízení a vyjít také na počítače a možná konzole. Výše zmínění experti chtěli společně vytvořit světy plné ikonických postav, tajemství a nekonečných dobrodružství.

Staten na sociálních sítích uváděl, že pracuje na nové multiplatformní AAA hře a originální značce. Tady je zajímavá ještě jiná věc, studio Team Blue mělo být zavřeno na začátku tohoto měsíce (informuje gamefile) a fanoušci Halo si myslí, že se Staten vrátil do Halo Studios (dříve 343 Industries), které nedávno stáhlo z nabídky volnou pozici na kreativního ředitele.

V současné době nevíme, proč Netflix studio zavřel. Je možné, že přehodnotil svou strategii a místo velkých a drahých her se zaměří na ty menší pro mobily, co vzniknou mnohem rychleji. Vlastní ještě studia Spry Fox, Next Games, Boss Fight Entertainment nebo Night School Studio. Dohromady s těmi partnerskými má v plánu více než 80 her do svého katalogu, kde jich je nyní více než 100. Povětšinou má jít o jednoduší hry týkající se populárních seriálů, jako Makléři z Hollywoodu (Selling Sunset) a Emily in Paris.