Hraní na mobilech získává postupně na popularitě. Pokud také hrajete, tak vás mohou zajímat nejlepší hry letošního roku podle Google. Americká společnost se svou komunitou vybrala nejlepší tituly pro Android.

Jednoznačným vítězem se stala Genshin Impact. Bezplatné akční RPG od miHoYo je zasazeno do fantasy prostředí, má otevřený svět a nabízí bojový systém využívající elementární magii. Mnoho hráčů si Genshin Impact oblíbilo a Google tuhle novinku z 28. 9. 2020 označilo za nejlepší hru roku 2020. K tomu se dočteme, že tento titul překonal všechna očekávání, nabízí návykovou hratelnost a překračuje standardy žánru.

Nejlepší kompetitivní hrou jsou Brawlhalla, Bullet Echo, Gwent: The Witcher Card Game, Legends of Runeterra a The Seven Deadly Sins. Titulem nejlepší indie hra se mohou pyšnit Cookies Must Die, GRIS, inbento, Maze Machina a Sky: Children of the Light.

Mezi nejlepšími Pick and Play najdeme Disney Frozen Adventures, Troll Pop, EverMerge, Harry Potter: Puzzles & Spells a Spongebob: Krusty Cook-Off, zatímco u Best Game Changers jsou uvedeny Fancade, Genshin Impact, Minimal Dungeon RPG, Ord. a The Gardens Between.

V aplikacích vyhrála Loóna: Bedtime Calm & Relax. Google tvrdí, že jde o výjimečný případ, v němž se nástroje setkávají s vynalézavostí a potěšením. V kategorii Everyday Essentials pak najdeme Calmaria, Grid Diary – Journal, Planner, The Pattern, Whisk: Recipe Saver, Meal Planner & Grocery List a ZOOM Cloud Meetings.

Přečtěte si také: Google spouští dlouho očekávanou službu pro hledání ztracených zařízení