Po ratingu v Jižní Koreji přichází se svým verdiktem nad remakem Silent Hillu 2 také severoamerická agentura ESRB. Jde o další dílek skládačky, který naznačuje brzké vydání akčního hororu pro PlayStation 5 a PC.

Novinka od tvůrců Layers of Fear a The Medium obdržela věkové doporučení od 17 let. Může za to násilí, krev, brutalita a sexuální narážky. ESRB popisuje některé scény, včetně probodnutých postav, postav udušených polštářem nebo nepřátel s částmi těla sešitými dohromady.

„Jedná se o hororovou adventuru, v níž se hráči ujmou role muže, který se vrací do tajemného města a je sužován svou minulostí. Hráči prozkoumávají město Silent Hill z pohledu třetí osoby, komunikují s postavami a bojují s lidmi a bytostmi (např. Pyramid Head, figuríny, monstra),“ uvádí popisek ESRB,

„K zabíjení nepřátel hráči používají pistole, brokovnice, pušky a nože. Boj je podtržen realistickými výstřely, výkřiky bolesti a efekty stříkající krve. V některých prostředích jsou na stěnách, podlahách a okolních tělech vidět velké krvavé skvrny a/nebo vnitřnosti/orgány,“ dočteme se dále.

„Prostřihy a ilustrace ukazují další případy násilí a/nebo krve a krveprolití: probodnuté postavy; postava udušená polštářem; nepřátelé se sešitými částmi těla. Hra obsahuje sugestivní/sexuální materiál: postavy tančící na tyči ve striptýzovém klubu; plakáty žen v odhalujícím oblečení (např. podprsenka a tanga, hluboký výstřih); dialogy narážející na sexualitu a/nebo sexuální zneužití/zneužití,“ dodává ESRB.

Nedávno se spekulovalo, že by Silent Hill 2 Remake mohl vyjít v následujících měsících. Konami zřejmě bude chtít vydat hru před letními prázdninami a vyhnout se podzimu, který je na hry pravidelně bohatší.